Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Είναι η δημιουργικότητα σου ενεργοποιημένη?

Τα τελευταία χρόνια αναζητώντας νέους πνευματικούς ορίζοντες ανακαλύπτω όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν προσφέρει το δικό τους <<έργο>> προσφέροντας υπηρεσίες στον συνάνθρωπο.
Αυτές οι υπηρεσίες σε κάποιους έχουν σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Μια έκφραση της δικής τους προσφοράς που τους έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθεί ,να μεγαλώσει μέσα από το επάγγελμα τους.
Η ίσως θα ήταν καλύτερα να γράψω ότι εκείνοι οι κάποιοι, έδωσαν νόημα, και αξιοποίησαν το επάγγελμα τους.
Θα μπορούσε να είναι δημοσιογράφοι, γιατροί, ψυχολόγοι, καλλιτέχνες ,θεραπευτές εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπαιδευτικοί, ιερείς, υπάλληλοι και ο κατάλογος είναι τεράστιος από ιδιότητες και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.





Κοινωφελή και ψυχωφελή προσφορά. Άνθρωποι που ίσως όχι μόνο εργάστηκαν πάνω στην ιδιότητα τους, αλλά την αξιοποίησαν στο έπακρο!
Συχνά σκέφτομαι πόσο σημαντικός είναι ένας άνθρωπος και πόσο χρήσιμος μπορεί
να γίνει. Οι δυνάμεις μας είναι ανενεργές των περισσότερων ανθρώπων, αφού υποθετικά βέβαια, θεωρείται και εκείνοι που ανήκουν στους πολεμιστές της ζωής ,του φωτός όπως λέει και ο Coelio, χρησιμοποιούν το ελάχιστο από το πνευματικό και νοητικό τους δυναμικό. Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν όλοι κάναμε το ελάχιστο να γίνουμε έστω οι δικοί μας υποστηρικτές! Αναφέρομαι στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι σε μια σθεναρή κατάσταση απραξίας απογοήτευσης , αποφεύγοντας κάθε είδους ευθύνη κάθε αναζήτηση λύσης, η λύσεων. Έστω να μην προσφέρουν έργο για τους άλλους, αλλά να προσφέρουν στο εαυτό τους την χαρά της αισιοδοξίας και της καλύτερης διαβίωσης. Την χαρά των αγαπημένων τους να τους βλέπουν να χαμογελούν να χαίρονται με τα λίγα σαν να είναι πολλά.
Να ευγνωμονούν τον θεό τους για όλα τα καλά. Να αποφεύγουν να αρρωσταίνουν το σώμα και το νου τους. Να είναι δυνατοί αντί αδύναμοι και έρμαια των προβλημάτων που έφερε η οικονομική κρίση. Να κατανοήσουν ότι η κρίση είναι δώρο. Ναι δώρο, όσο περίεργο και αν ακούγεται η διαβάζεται. Κάθε μορφής πρόβλημα προκύπτει για κάποιο λόγο, έχει αιτίες και σε αυτές ίσως κρύβονται οι απαντήσεις και τα δώρα!
Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης μπορεί να μετατρέψει κανείς το πρόβλημα σε δημιουργικότητα. Έτσι όπως έχουν πραγματικά καταφέρει να μετατρέψουν κάποιοι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που άλλαξαν τον κόσμο, θα ετοιμάσω άλλο άρθρο για εκείνους διότι πιστεύω ότι οφείλουμε να κάνουμε αφιερώματα σε αυτές τις μορφές που άλλαξαν την ιστορία. Αλλά τώρα κοντά μας γύρω μας μπορούμε να βρούμε πολλούς ανθρώπους που είναι ενεργοί και προσφέρουν έργο, και να τους στηρίξουμε ,ακόμη και αυτό είναι πολύ σημαντικό η στήριξη! Μην θεωρηθεί ότι προσφέρει κάποιος μόνο όταν δημιουργεί ο ίδιος! Δημιουργία είναι να βοηθήσει εκείνον που θέλει να δημιουργήσει, να σταθεί δίπλα του υποστηρικτικά! Τότε σίγουρα θα εμπνευστεί σύντομα να δημιουργήσει και το δικό του έργο. Είναι σπουδαία διαδικασία αποκτά εμπειρία και το κυριότερο παρακίνηση και έμπνευση!!!
Συνεχίζεται......................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιγα απο τα ερασιτεχνικά έργα μου

  Λιγο χρώμα σε καμβά ενεργοποιεί την χαρά της δημιουργίας!