Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η προσκόλληση δεν είναι αγάπη

17 Δεκ 2016,

Οι σχέσεις που περιέχουν προσκόλληση είναι δηλητηριώδης για όλους.
Αυτού του είδους οι σχέσεις προξενούν μεγάλη δυστυχία.
Είναι πολύπλοκο να το εξηγήσει κανείς, ωστόσο θα μπορούσα να κάνω μια μεταφορά Όπως φαίνεται να ταιριάζει πολύ με το βουβό κύμα, μοιάζει σαν να είναι η επιφάνεια της θάλασσας ήρεμη αλλά στο εσωτερικό τους υπάρχει ταραχή και είναι κάτι που συμβαίνει από ανέμους που έπνεαν σε προηγούμενο χρόνο.
Οι σχέσεις με προσκόλληση βλάπτουν! Μόνο βλάπτουν! Καταστρέφουν!
Πολλοί άνθρωποι έδωσαν κυριολεκτικά την ζωή τους έκαναν θυσία στο όνομα της προσκόλλησης. Η προσκόλληση δεν είναι αγάπη, μοιάζει όμως και αυτό μπερδεύει όλο και περισσότερο τους εμπλεκόμενους σε μια τέτοια κατάσταση.

Μέσα σε τέτοιου είδους γρανάζια σαν αυτά που δημιουργούνται ανάμεσα σε σχέσεις με αυτό το χαρακτηριστικό. Η προσκόλληση μοιάζει επίσης και με την κινούμενη άμμο όσο προσπαθεί κανείς να σωθεί και κινείται τόσο βυθίζεται.
Μέσα από αυτή την προσπάθεια μόνος δεν τα κατάφερε κανείς να γλυτώσει.
Χρειάζεται ένα χέρι να τον βοηθήσει να βγει. Ακόμη και άτομα που έχουν σχετικές γνώσεις πιστεύω ότι εμπλέκονται και εκείνα κάποιες φορές ίσως λιγότερο ,αλλά και αυτό συμβαίνει. Πόσο μάλλον άτομα που δεν έχουν ιδέα ότι αυτό που αισθάνονται για έναν άλλον άνθρωπο δεν είναι αγάπη είναι ένα συναίσθημα εξάρτησης .
Ένα νοσηρό συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που κάνει τα πράγματα στης ζωή του να μοιάζουν ήρεμα αλλά είναι ακριβώς σαν του βουβό κύμα. Είναι μια κατάσταση που βυθίζει το άτομο σε ένα κυκεώνα προσπαθειών για βελτίωση των σχέσεων, γιατί ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα αυτό το αντιλαμβάνεται και συνεχώς προσπαθεί για βελτίωση με λάθος τρόπους. Με τόσο λάθος τρόπο που το συχνά τα ίδιο το άτομο που έχει την προσκόλληση συνεχώς επωμίζεται τις επιπτώσεις, τις συνέπειες και τις περισσότερες φορές αυτές αποτελούν κάθε μια ξεχωριστά μια ακόμη καταστροφή.
Καταστροφές που επαναλαμβάνονται προκαλούν μια μεγάλη.
Αυτή μπορεί να έχει μορφή οικονομικής καταστροφής, εμφάνιση μια ασθένειας.
Αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα που διαδέχονται το ένα το άλλο, απόγνωση ,θυμός, οίκτος.
Η προσκόλληση δεν είναι αγάπη.
Είναι ο πιο ακατάλληλος τρόπος να αποζητά την αγάπη κάποιος.
Είναι ότι αυτή η κατάσταση περιέχει επαιτεία.
Και όταν επαιτεί κανείς αυτό που θα λάβει. όταν το λάβει είναι ελεημοσύνη.
Γινόμαστε συχνά επαίτες της αγάπης οι άνθρωποι.
Θυματοποιούμαστε προκειμένου να την λάβουμε
Γινόμαστε οι ήρωες των άλλων, τους σώζουμε και τους προστατεύουμε.
Γινόμαστε θυμωμένοι αγανακτισμένοι θύτες, και εκδικούμαστε για κάτι που εμείς κρίναμε τους συμπρωταγωνιστές για αχαριστία.
Αλλά που όλο αυτό το έργο είχε αρχή αλλά και ένα τέλος, που έπρεπε να είχαμε βάλει εμείς και εκεί ακριβώς ήταν που χρειαζόταν η ικανότητα να κάνουμε την διάκριση.
Και η διάκριση χρειάζεται την απόφαση της προσωπική ευθύνη!
Είναι εύκολο να μεταθέτουμε τις ευθύνες στους άλλους ,αλλά αυτό ποτέ δεν οδήγησε πουθενά.
Και κυρίως σε αυτό το υπέροχο μοναδικό συναίσθημα που παράγει ένα σωρό αλλά θαυμάσια πράγματα και γίνονται στο όνομα της .
Την ΑΓΑΠΗ.
Κατερίνα Κατσάτου
Ενεργειακή ψυχολογία -ψυχοθεραπεία
Αθήνα - Χαλκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιγα απο τα ερασιτεχνικά έργα μου

  Λιγο χρώμα σε καμβά ενεργοποιεί την χαρά της δημιουργίας!