Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Η θεωρία έχει αξία μονάχα ως προετοιμασία ...Καζαντζάκης


Αισθάνομαι συχνά ευγνώμων και γεμάτη χαρά από την ευκαιρία που μου δίνεται να μαθαίνω ότι χρειάζομαι από τόσες πηγές που υπάρχουν διαθέσιμες ,ωστόσο κάποιες φορές νοιώθω ότι δεν χωράει άλλο το μυαλό μου. Για δύο λόγους, ο ένας είναι η πίεση της ανεπεξέργαστης γνώσης, με ζορίζει γίνεται ένα βάρος που με
ακινητοποιεί ,έτσι μετά αναρωτιέμαι μήπως είμαι στην ημιμάθεια? Ενώ βρίσκομαι ανάμεσα στην γνώση και στην άγνοια?Η γνώση μας κρατάει δέσμιους στην άγνοια αν η θεωρία δεν γίνει πράξη, δεν έχει καμία αξία!

  << Η στερνή η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη. >>
 Νίκος Καζαντζάκης
 Και αν πριν από την πράξη, ανάμεσα στην θεωρία και στην πράξη μπορεί να μοιραστεί να διοχετευτεί και αυτό σπουδαίο και αποδοτικό είναι.
Όταν μοιράζεται, διδάσκεται, προσφέρεται!!! Και όταν προσφέρει ο άνθρωπος πλημμυρίζει από χαρά, και η χαρά δημιουργεί νέο και περισσότερο χώρο ακόμα μεγαλύτερο. Ότι καλό γνωρίζει και δεν το μοιράζεται ο άνθρωπος δεν είναι χρήσιμο ούτε για τους άλλους αλλά ούτε και για τον ίδιο. Ίσως αυτό ως εμπειρία από μόνο του είναι δεσμευτικό και δίνει την δύναμη που χρειάζεται να μετατρέψει ο κάθε άνθρωπος την γνώση, σε εμπειρία σε βίωμα.

<<Η θεωρία έχει αξία μονάχα ως προετοιμασία, ο αγώνας ο κρίσιμος είναι η πράξη>>.
 Νίκος Καζαντζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λιγα απο τα ερασιτεχνικά έργα μου

  Λιγο χρώμα σε καμβά ενεργοποιεί την χαρά της δημιουργίας!